Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 22:21

Κρέπες Γλυκές

Η γλυκιά κρέπα παρασκευάζεται με συγκεκριμένο τρόπο….
Πρώτα-πρώτα βάζουμε τη βάση ή αλλιώς την «επικρατούσα γεύση» πάνω στην οποία θα στηριχτούν οι γεύσεις των επομένων υλικών. Οι πραλίνες με τις διάφορες γεύσεις, που θα βρείτε στα καταστήματά μας, καλύπτουν όλο το φάσμα των γλυκών γεύσεων. Από την Πικρή σοκολάτα υγείας και την Τυραμισού, μέχρι τη γλυκιά Λευκή σοκολάτα και την πολύ γλυκιά καραμέλα Τόφυ, όλες μπορούν να γίνουν αγαπημένη γεύση ….
Στη συνέχεια δίνουμε το χαρακτήρα της κρέπας, επιλέγοντας από ένα πλήθος γλυκών συστατικών. Εδώ θα βρείτε φρούτα, γλυκά του κουταλιού και ξηρούς καρπούς, αλλά και λιγότερο συνηθισμένα υλικά όπως το Γιαούρτι, η Άχνη και η Σαντιγύ ….
Ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των υλικών που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνδυασμό, η θέση και ο ρόλος του είναι διαφορετικός. Κάποιες φορές συμπληρωματικός, κάποιες άλλες σταθεροποιητικός και ενισχυτικός μιας γεύσης και μερικές (γιατί όχι;) αντιθετικός…. Αυτό άλλωστε κάνει την κρέπα διαφορετική σαν είδος πρόχειρου φαγητού και οδηγεί στην εύκολη αλλαγή γεύσης από οικεία έως και απρόσμενη ….